fbpx
The Lake Cottage - Paraffinbehandling

Paraffinbad – Mot torr hud och ledsmärta

Paraffinbad för händer

Paraffinbad är en härlig och värmande behandling som passar mycket bra om man lider av värk i händer, är reumatiker, lider av artros m.m. Då paraffin har mjukgörande egenskaper ger denna behandling även väldigt bra effekt när huden är väldigt torr och skör. En paraffinbehandling gör att lederna blir mjukare och mer rörliga.

Många upplever även att svullnader i lederna minskar och att smärtan avtar under flera dagar efter behandlingen. Av just denna anledning kan behandlingen ses som ett bra alternativ och komplement när det gäller smärtlindring av både artros- och reumatikerförbundet. För bästa resultat rekommenderas regelbunden behandling. Man bör ej ha öppna sår, vårtor eller liknande på det valda området när man går på en paraffinbehandling.

Friskvårdsbidrag

Paraffinbad är berättigat som friskvård. Har du en arbetsgivare som ger dig friskvårdsbidrag, kan du nyttja det hos oss.

Paraffinbad för händer

Behandlingarna inleds alltid med att man applicerar en vårdande och mjukgörande produkt på det valda området. I paraffinbehandlingen för händer ingår även en ljuvlig scrub som man startar med, för att först få bort döda hudceller och som resulterar i att huden blir ännu mer len och mjuk av behandlingen. Efter det att den vårdande produkten är applicerad, doppar man ner händerna i det ca 60 grader varma paraffinet 3 – 4 gånger som efter det lindas in i speciella vantar för att behålla värmen. Sedan får man sitta och koppla av till avslappnade musik i ca 20 min. När de 20 minuterna har gått och paraffinet har börjat svalna tar man bort det och avslutar med smörja in händerna ännu en gång med hjälp av en lätt massage.

Välkommen att boka paraffinbad hos The Lake Cottage i Långasjönäs, Asarum. Strax utanför Karlshamn.