fbpx
The Lake Cottage

Om The Lake Cottage

Jag som driver The Lake Cottage heter Alexandra och hela min affärsidé bygger på att kunna hjälpa människor på olika sätt. Startade upp min verksamhet ”på riktigt” i Mörrum på Parkvägen 43, då som Salong Beauty Inside. Där erbjöd jag bl a enklare avslappnande ansiktsbehandlingar till ett pris som gjorde att i stort sett alla kunde ha råd med att få bli bortskämda en liten stund, framför allt de som behövde det allra mest. De var mycket omtyckta men pandemin satte käppar i hjulet och det hela slutade i en svår utmattning för min egen del. Men skam den som ger sig, eller hur, och jag har nu börjat jobba igen. Med nya krafter, ett nytt namn och på en ny plats, en plats som ligger mig oerhört varmt om hjärtat, Långasjönäs.

Alexandra - The Lake Cottage
2001

Fibromyalgi

År 2001 fick jag diagnosen Fibromyalgi, en kronisk sjukdom som påverkar varje sekund av ens liv i form av svår värk, extrem trötthet/ utmattning, koncentrationsproblem och mycket mer. Hade tidigare i mitt liv gått igenom många svåra och traumatiska saker och till slut satte det sig dessvärre i min kropp. Under 8 – 10 år efter att min diagnos blev fastställd av SmärtRehab i Karlshamn, så var jag i så pass dåligt skick att jag knappt kunde sköta de allra enklaste vardagssysslor, som att duscha eller tömma diskmaskinen. Bara att få på sig kläderna på morgonen var ett hyfsat stort projekt, därav hade jag hel tidsbegränsad sjukersättning under många år. Jag blev sen även, som så många andra, utförsäkrad! Hade inte ett uns arbetskapacitet och att kriga för småpengar från Försäkringskassan var både förnedrande och utmattande.
2001
2011

Miljöombyte

Min vändpunkt kom när vi flyttade till Varberg år 2011. Jag fick sakta men säkert lite krafter tillbaka och kunde till min stora glädje börja arbeta lite igen. Samtidigt fick jag brev från Försäkringskassan om jag får rätt till sjukpenning igen. Men att bara kontakta dem igen fick mig att må så fruktansvärt dåligt efter vad de utsatt mig för under flera år tidigare och det gjorde att jag inte orkade att ha med dem att göra över huvud taget. Jag var glad för de timmarna jag orkade arbeta och jag blev faktiskt även bättre efter hand även om sjukdomen så klart gjorde sig påmind hela tiden. Men under denna tiden insjuknade jag även i Psoriasis, så jag hade tydligtvis pressat min kropp för mycket ändå.
2011
2013

Flytta hem

År 2013 flyttade vi tillbaka till Karlshamn, då maken pendlade under en lång tid mellan Karlshamn och Varberg. När han kom hem och sa att han knappt kom i håg sin bilresa hem så var det dags att göra något åt saken och vi bestämde den kvällen att vi skulle flytta tillbaka till Karlshamn för att underlätta för honom. Det var en stor sorg att lämna Varberg och alla underbara vänner där men alternativet var ohållbart och familjen var ju så klart det viktigaste. Jag hade under min tid i Varberg även startat eget företag med inriktning på inredning. Gick kurser i Stockholm på Sköna Hem och det är en av de roligaste saker jag gjort. Flytten från Varberg innebar dock att de planer och samarbeten som jag skulle börja jobba med fick avbrytas och efter något år fick jag lägga ner firman. Sen vi flyttade tillbaka från Varberg har jag haft perioder där jag har kunnat jobba på ganska bra men som senare alltid har slutat i någon typ av sjukskrivning. Så några år efter flytten fick jag snällt vända mig till läkare och Försäkringskassan igen, för att kroppen helt enkelt inte har orkat och det har tyvärr blivit ett antal sådana resor även genom de sista 10 åren.
2013
The Lake Cottage
2020

Salong Beauty Inside

Med allt detta i bagaget så jag har länge funderat på vad jag ska jobba med, vad min kropp klarar av och vad jag klarar av PÅ SIKT. Den enda lösningen på det hela har varit att försöka skapa mitt eget jobb, ett arbete som jag själv kan anpassa och genomföra. Ideén med Salong Beauty Inside har vuxit fram efter hand då jag i 25 år har använt och jobbat lite med LR Health & Beautys produkter. Min dröm har alltid varit att jobba med just detta företag då jag genom åren som gått sett vad de står för både när det gäller som företag och deras produkter. Jag har vid ett flertal tillfället undersökt andra typer av liknande företag med alltid återvänt ”hem” efter ett tag. Det är dock väldigt bra att göra de resorna då man inser vilken skillnad mellan företagen det kan vara på så många olika plan. Många som arbetar med liknande företag jobbar på ett sätt som inte passar mig, varken när det gäller min personlighet eller mina värderingar. Men jag älskar produkterna och företaget så min tanke var att använda produkterna i mina behandlingar, så att jag kan jobba på det viset jag är bekväm med och på ett sätt som jag kan stå för. Jag ville även, med alla mina erfarenheter av att vara sjuk och allt vad det innebär, kunna göra något för andra som befinner sig i en liknande situation på ett eller annat sätt. Jag vet vad det innebär att vara sjuk, behöva både krafter och pengar som en frisk person och framför allt hur stort behov det finns av ÅTERHÄMTNING i ett sådant utsatt läge. Så min affärsidé: Starta upp min egna salong, där jag kan jobba med det företaget och de produkter jag älskar, med någonting som jag själv klarar av och mår bra av, samtidigt som jag kan ge andra i utsatta situationer en liten ljusglimt i vardagen. Och det hela började så otroligt bra, jag var fullbokad i veckor i samband med min invigning den 7 mars 2020.
The Lake Cottage
2020
The Lake Cottage
2021

The Lake Cottage

Sen kom pandemin och resten är historia.. Pressen jag hamnade i blev för mycket och om jag har varit sjuk tidigare så blev denna gången ett hårdare slag än någonsin tidigare för att jag nu även fick paniksyndrom utöver allt det andra. Jag kan ärligt säga, jag väljer kroppslig värk alla dagar i veckan om man jämför vad det innebär att bli så begränsad som man blir när ångest och panikattacker slår till. Jag har kört mig i väggen så hårt denna gången att läkarna är osäkra om jag kommer att återhämta mig helt. Så snälla, dra i handbromsen innan ni hamnar här. Det är svårt att inse allvaret när man är i situationen men det är inte värt det, på något sätt. Jag vill dock poängtera att denna gången har både läkare, samtalsteam och Försäkringskassan varit helt fantastiska. Har fått ett sådant oerhört stöd från samtliga instanser och är djupt tacksam för det. Även tacksam över att jag trots min situation kan få åka ut till min lilla stuga i Långasjönäs, det bästa stället för både fysisk och psykisk återhämtning, där både jag själv och mina kunder/klienter kan få lite extra kraft och återhämtning i den ljuvligaste av omgivningar. Jag har fått tänka om lite, har börjat med lite nya behandlingar, framför allt ANDULLATION som jag fick prova med fantastiskt resultat hos min tidigare kollega i Mörrum. En behandling som jag efter att så klart har rådfrågat henne, nu kan erbjuda andra med. ( Tack Linda!! <3 ) Mina ansiktsbehandlingar SKA jag klara av framöver, det har jag bestämt mig för, men hur och när det vet jag inte riktigt. Babysteps.. Men kanske blir det tidigare än man kan tro. Jag hoppas det i alla fall! Var rädda om er så hoppas jag vi ses framöver! Kramar A
The Lake Cottage
2021