fbpx
The Lake Cottage - ljusterapi

Ljusterapi – en hjälp i mörkret

Ljusterapi hjälper mot årstidsbunden depression, vinterdepression

Många lider av det mörka vinterhalvåret av trötthet och nedstämdheten kommer ofta som ett brev på posten. Med mörkrets infall producerar kroppen mer sömnhormon, melatonin som även påverkar ens dygnsrytm. Enligt vetenskapliga studier fungerar ljusterapi för just vinterdepressioner.

Behöver du dagsljus när det inte finns tillräckligt? Då kan ljusterapi vara något för Dig!

Ljusterapi är ett bra alternativ för att behandla och lindra depressioner och trötthet som framför allt uppkommer under den mörka årstiden. Bristen på naturligt ljus påverkar väldigt många människor negativt och denna behandling kan göra att det känns lite lättare då ljusterapi gör att man kan få mer energi och känna sig piggare och gladare. 

Ljuset påverkar hjärnan genom att producera mindre melatonin (sömnhormon) och även så den framställer serotonin (hormon som gör att vi känner oss lyckliga). Regelbunden ljusbehandling kan även stimulera produktion av D-vitamin i huden.

Den speciella lampan, som vi använder för behandlingen, ger 10.000 lux. Med så pass hög belysningsstyrka räcker det med 30 minuters behandling för att lyfta humöret, öka koncentrationen, återställa energinivån och lindra typiska symtom av årstidsbunden depression.

Friskvårdsbidrag

Ljusterapi är berättigat som friskvård. Har du en arbetsgivare som ger dig friskvårdsbidrag, kan du nyttja det hos oss.

Välkommen att boka ljusterapi hos The Lake Cottage i Långasjönäs, Asarum. Strax utanför Karlshamn.